Security by Design – CPTED Quickscan

Cocoon voert een CPTED Quickscan uit om uw situatie in kaart te brengen.

Home » Securitybydesign Audit Cpted Quickscan

BREEAM-gekwalificeerde-veiligheidsadviseur-cocoon

Inzicht in uw veiligheid

Cocoon risk management analyseert, adviseert en coördineert waar nodig uw nieuwbouw, verbouwing of bestaande bouw door middel van een CPTED Quickscan. 

Heerst er in uw organisatie een bepaald gevoel van onveiligheid? Of bent u benieuwd of u het veiligheidsgevoel in uw organisatie kan bevorderen? Overweeg dan een CPTED Quickscan. CPTED of Security by Design is het dusdanig ontwerpen van een gebouw of gebied zodat ongewenst gedrag geen kans krijgt en gewenst gedrag juist gestimuleerd wordt. Door gebouwen op een bepaalde manier te plannen, ontwerpen of in te richten wordt criminaliteit, overlast en ongewenst gedrag tegengegaan. Wij zijn bij Cocoon al jaren gespecialiseerd in het toepassen van CPTED voor stedelijke gebieden maar vooral het bedrijfsleven. Als uw medewerkers zich bijvoorbeeld niet veilig voelen in de fietsenstalling of u heeft last van overlast, kunt u een Quickscan laten uitvoeren naar de risico’s en kunnen wij voor u het ongewenste gedrag in kaart brengen.

Wilt u een stap zetten richting een veiligere organisatie? Lees verder of zoek meteen vrijblijvend contact op!

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Wat is een CPTED Quickscan?

Bij een CPTED Quickscan maken we voor u een overzicht van onveilige gebieden en/of ongewenst gedrag en de bijhorende risico’s. We zullen vervolgens per gebied bekijken wat de mogelijkheden zijn om het ongewenste gedrag te elimineren door het ontwerp. Dit doen we door middel van het verbeteren van de zichtbaarheid, aantrekkelijkheid, toegankelijkheid en eenduidigheid.

Wij zullen dus eerst uw situatie inventariseren en analyseren, om op basis daarvan een advies met mogelijke oplossingen voor lange en korte termijn op te stellen. Als u een bepaald budget heeft dan bekijken we wat we binnen dat budget kunnen realiseren. In het geval dat uw al een bouwplan heeft kan Cocoon deze in het kader van CPTED altijd controleren. Wij hebben al jaren ervaring met het opstellen van een visiedocument tot aan het toetsen van bouwplannen in de voorontwerp- of definitief ontwerpfase en zelfs bij oplevering van projecten.

 

CPTED, beveiliging, veiligheid, veiliger, cocoon, repressie, preventie
cpted quickscan, design, cocoon,

Waarom een CPTED Quickscan door Cocoon?

Wij zijn bij Cocoon al meer dan 20 jaar actief binnen de Safety & Security branche. Onze visie op veiligheid richt zich op het tot stand brengen van een natuurlijke vorm van veiligheid waarbij de veiligheidsmaatregelen karakteristiek moeten zijn voor uw organisatie. Onze veiligheidsadviseurs hebben al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Security by Design. Wij houden altijd rekening met zowel het economisch als het veiligheidsbelang gedurende het traject zodat u een hoger veiligheidsniveau behaalt tegenover lagere initiële kosten. Twijfelt u of CPTED voor u een toegevoegde waarde heeft? Wij weten het wel zeker, dus bieden wij alle nieuwe en bestaande klanten vrijblijvend advies aan. Is het niet wat u er van verwacht, geen probleem dan kost het u ook geen (extra geld). Wel overtuigd? Dan gaan we er samen iets moois van maken!

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij streven bij Cocoon ernaar om de communicatielijnen zo kort mogelijk te houden. Wij stellen vaak een projectteam van specialisten samen voor onze klanten vanwege de diversiteit en complexiteit van vraagstukken. Het projectteam heeft voor u altijd dezelfde contactpersoon die bekend is met de ins- en -outs van uw unieke situatie. Deze persoonlijke aanpak gecombineerd met de benadering van het projectteam levert maatwerk. Cocoon is volledig onafhankelijk adviesbureau dat zich niet beïnvloed weet van geen enkele vorm van belangenverstrengeling. Wij leveren u bruikbare en heldere rapportage en zijn altijd bereid dit in persoon toe te lichten.

Kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel!