About Us

Cocoon levert onafhankelijk en open advies bij al uw vraagstukken over beveiliging, brandveiligheid, arbo en milieu.

Home » About Us

Cocoon risk management

Wij zijn onafhankelijk

Cocoon risk management is een volledig onafhankelijk en Nederlands adviesbureau.

Wij bieden onafhankelijk, transparant en toepasbaar advies bij al uw vraagstukken over beveiliging en brandveiligheid. Met enthousiasme en passie gaan onze veiligheidsadviseurs graag met u in gesprek over uw specifieke vraagstuk.

Bij grotere opdrachten waar meerdere specialisten aan werken wordt een projectteam gevormd, waar mogelijk met uw eigen medewerkers zodat we onze kennis optimaal kunnen overdragen. 
Het projectteam heeft voor de klant altijd één vaste contactpersoon.

 

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Rob van Dijk RSE RCE ATO
0031 (0) 79233150 | info@cocoon.nl

Innovatie en Ontwikkeling

Toen Cocoon risk management in 2000 werd opgericht waren er nog geen integrale dienstverleners op het gebied van risicomanagement. Wij hebben ons destijds geprofileerd als consultants op het gebied van brandveiligheid, beveiliging en design. Daar hebben we de afgelopen jaren ook cybersecurity aan toegevoegd.

Cocoon heeft zich gespecialiseerd in Security by Design en criminaliteitspreventie door stedenbouwkundig, bouwkundig ontwerp.  We noemen dit in Nederland ook wel Veilig Ontwerp en Beheer (VOB). Elders in de wereld is deze methode bekend als Security by Design, Crime Prevention through Urban Design of Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED). Interessant voor zowel de eigenaar als de gebruiker van een gebouw of gebied. Een methodische aanpak met een bewezen economisch belang voor alle partijen.

In 2008 startte Cocoon een onderzoek naar noodzakelijke documentatie voor het borgen van de brandveiligheid voor bouwwerken en de gebruikers die daarin gehuisvest zijn. Hieruit is het Veiligheidshandboek geboren waarin de verantwoordelijkheden voor eigenaren, gebruikers en aannemers goed belegd zijn. Maar ook zijn in het veiligheidshandboek zaken zoals de omgevingsvergunning, milieuzaken en eventueel een collectie calamiteitenplan opgenomen.

In 2010 werden door Cocoon de eerste red team audits uitgevoerd. Een methode die inmiddels zijn nut wel heeft bewezen en waar wij met meer dan 17 auditors en meer dan 60 audits per jaar vele bedrijven mee van dienst zijn. Thans mogen we wel zeggen dat we in Nederland marktleider zijn in fysieke red team audits en penetratietesten.

Rob van Dijk ontwierp in 2021 mede de BREEAM beoordelingsrichtlijn voor Duurzame nieuwbouwprojecten in Nederland en was in 2010 initiatiefnemer voor een studie naar De Veiligste School van Nederland.

 

Cocoon risk management

Onze maatschappelijke rol

De jeugd is onze toekomst. Ook als het gaat om security en riskmanagement. Daarom begeleidt Cocoon jaarlijks verschillende studenten bij stages en afstudeerscripties en detacheren wij, uiteraard onder onze professionele begeleiding, young professionals in onze specifieke maar mooie branche.

Naast onze inzet voor young professionals vinden wij dat duurzaam bouwen de oplossing is voor onze Economie en voor het Milieu. Mede daarom hebben wij methodieken zoals Veilig Ontwerp en Beheer, Security by Design, Crime Prevention through Urban Design en Crime Prevention Through Environmental Design opgenomen in onze visie.

Onze visie op veiligheid

Veiligheidsmaatregelen moeten karakteristiek zijn voor uw organisatie en als vanzelfsprekend worden ervaren. Hierdoor wordt het gevoel van veiligheid automatisch bevorderd en zal de bereidwilligheid om zich aan maatregelen te conformeren toenemen.

Onze visie op veiligheid richt zich dus vooral op het tot stand brengen van een natuurlijke vorm van veiligheid. Want de effectiviteit van risicobeperkende maatregelen hangt samen met de bereidwilligheid van medewerkers en bezoekers om ze uit te voeren.