Security Application Test

Door middel van een Security Application Test brengt Cocoon de kwetsbaarheid van uw digitale applicaties en infrastructuur in kaart.

Home » Cyber Audits Security Application Test

Beleid voor digitale veiligheid

Cocoon risk management geeft inzicht in de kwetsbaarheden van uw digitale beveiliging door het uitvoeren van een test op de security van uw applicaties.

Bij een Security Application Test (SAT) worden de zwakke plekken en kwetsbaarheden in de broncode van mobiele -en web toepassingen geïdentificeerd. De toepassing- of applicatie laag zorgt voor de onderlinge communicatie tussen computers over computer- of telecommunicatienetwerken. Deze toepassingen worden ontwikkeld en gedeeld over de hele wereld en zijn vaak gemaakt met de blik op de functionaliteit en niet de beveiliging. Hierdoor zijn de applicaties zeer kwetsbaar en moeten ze dus worden getest op zwakke plekken. Cocoon risk management kan een uitgebreide en snelle test van de beveiliging voor u uitvoeren. Wij beschikken over de juiste tools, kennis en kunde om u inzicht in uw kwetsbaarheden te verstrekken.

Benieuwd naar de voordelen? Lees gerust verder of zoek meteen contact met ons!

 

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Rob van Dijk RSE RCE ATO
0031 (0) 79233150 | info@cocoon.nl

Wat is een Cyber Security Policy?

In een Cyber Security Policy worden de richtlijnen voor de omgang en het beheer van alle IT gerelateerde zaken binnen een organisatie opgenomen. In het eerste deel van het beleidsstuk wordt opgenomen wat voor beveiligingsniveau behaald moet worden, wie welke verantwoordelijkheden draagt en welke stakeholders betrokken zijn. De policy bedekt verder de verschillende gebieden van cybersecurity. Denk hierbij aan een passwoord protection policy of een email encryption policy. Voor organisaties die werkzaam zijn in bepaalde branches geldt soms extra wet – en regelgeving, wat ook dient opgenomen te worden in de policy. Voor elke organisatie liggen de prioriteiten op het gebied van cybersecurity anders.

Cocoon zorgt ervoor dat wij een cybersecurity policy opstellen die naadloos aansluit op uw specifieke situatie!

 

Onze resultaten

%

van de red teaming operaties slaagt

geslaagde operaties dit jaar

%

van de bedrijven is kwetsbaar

Waarom een Cyber Security Policy? 

Cyber Security Policies zijn belangrijk, omdat ze beschermen tegen de vaak kostbare gevolgen van cyberaanvallen. De procedures en regels die opgenomen in de policy zorgen ervoor dat het risico op menselijk falen aanzienlijk verkleint wordt. Uw medewerkers zijn namelijk vaak de zwakke plekken in de beveiliging. Voor organisaties in de zorg, financiële of verzekeringssector, die werken met grote hoeveelheden gevoelige informatie, is dit soort beleid van extra groot belang. Deze organisaties kunnen het risico lopen op boetes uitgedeeld door controlerende overheidsinstanties in het geval van niet-adequate informatiebeveiliging. Een cyber security policy draagt ook bij aan de reputatie en betrouwbaarheid van uw organisatie, want een cyber security policy kan namelijk aangetoond worden dat uw compliant bent met wet- en regelgeving en dat uw bepaald niveau van cybersecurity onderhoud.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij beschikken bij Cocoon risk management over de kennis en expertise die nodig is om voor u een compleet en alles omvattend cybersecurity beleid op te stellen. Wij combineren onze jarenlange ervaring als adviesbureau met de kennis en drive van jonge cyberspecialisten. Bij Cocoon streven wij altijd naar korte communicatielijnen. Vanwege de complexiteit en diversiteit stellen wij voor onze klanten meestal een projectteam van specialisten samen. Het projectteam kent voor de opdrachtgever altijd één vaste contactpersoon die alle ins- en outs- van uw specifieke situatie kent. Dit persoonlijke element gecombineerd met de aanpak van het projectteam geeft maatwerk. Wij zijn een volledig onafhankelijk Nederlands adviesbureau dat zich niet beïnvloed weet van enige vorm van belangverstrengeling. Of het nu gaat om safety, security of cybersecurity wij helpen u graag. Kwaliteit en integriteit staat bij ons hoog in het vaandel!