Fysieke PEN test

Cocoon voert Fysieke PEN testen uit die inzicht leveren in de kwetsbaarheden binnen uw beveiliging

Home » Security Audits Pen Test

Inzicht in de kwetsbaarheden van uw beveiliging

Cocoon risk management voert een Fysieke PEN test uit waarbij geprobeerd wordt een terrein, gebouw, afdeling of proces te penetreren. De resultaten hiervan geven u inzicht in de zwakke plekken van de toegangsbeveiliging. Een fysieke PEN Test is dé manier om uw beveiliging te testen en het veiligheidsbewustzijn van medewerkers te vergroten.

Kwetsbaarheden binnen uw organisatie aanpakken blijft lastig. Op een terrein of bij een gebouw zijn altijd verborgen kwetsbaarheden binnen de beveiliging aanwezig, en omdat u zelf iedere dag binnen de organisatie aan de slag bent, is het niet altijd eenvoudig om de effectiviteit van huidige beveiligingsmaatregelen te meten. Het is dan dus verstandig om een PEN test uit te laten voeren. Het resultaat hiervan? Dat u nog beter voorbereid bent op een aanval van buitenaf. Een fysieke penetratietest laat zien of uw organisatie voldoende beveiligingsmaatregelen heeft getroffen om kwaadwillenden te stoppen. Naast het creëren van dit inzicht zult u ervaren dat beveiligers, maar ook andere betrokkenen, na zo’n oefening veel alerter en bewuster zijn dan daarvoor. Een betere en eenvoudigere training is er eigenlijk niet. Cocoon risk management heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van security audits. Wij staan bekend als ervaren en uiterst innovatief en staan klaar om uw organisatie naar een hoger veiligheidsniveau te tillen!

Interesse? Lees gerust verder en ontdek de voordelen of zoek meteen vrijblijvend contact!

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Rob van Dijk RSE RCE ATO
0031 (0) 79233150 | info@cocoon.nl

Wat is een Fysieke PEN test?

Het doel van een pentest is om een fysieke beveiligingsaanval realistisch te simuleren. Op deze manier kunnen onze getrainde indringers veiligheidslekken binnen uw organisatie zichtbaar maken voor u en uw personeel. Onze auditors proberen op een ongeautoriseerde manier binnen te komen bij een terrein, gebouw, afdeling of proces van uw organisatie. Eenmaal binnen proberen auditors aan vertrouwelijke documenten of middelen te komen. Dit gebeurt meestal door binnen een organisatie de toegangscontrole te omzeilen. Op deze manier worden de beveiligers en de andere beveiligingsmaatregelen van de organisatie getest. Voor het uitvoeren van een PEN Test maken we gebruik van verschillende tools en methodes zoals Social Engineering, Tailgating, Piggybacking en nog veel meer.

Het is voor u ook goed om te weten dat een Fysieke PEN test verschilt van andere security auditing methodes zoals Red Teaming en Mystery Visits. Alle drie zijn methodes om de beveiliging te toetsen, alleen verschillen zij in schaal en uitvoering. Cocoon levert dus ook Red Teaming, wat zich richt op het aanvallen van een organisatie of proces waarbij de zwakke plekken en kwetsbaarheden bloot worden gelegd. En bij een Mystery Visit worden bepaalde beveiligingsprocedures en/of maatregelen getoetst door een onopvallend persoon.

Wij helpen u de kwetsbaarheden in uw organisatie te ontdekken!

DHM Security Management

Onze resultaten

%

van de organisaties komen we binnen

complexe audits in 2021

%

van de bedrijven treft direct maatregelen

projectbegeleiding

De voordelen van een fysieke PEN test

De resultaten van een fysieke PEN test geven u inzicht in hoe effectief uw controles en beveiligingsmaatregelen zijn, en hoe ze op een kostenefficiënte manier effectiever ingezet kunnen worden. We toetsen uw toegangsbeveiliging, en in het geval dat wij er doorheen komen (wat bijna altijd zo is) gaan wij op zoek naar vertrouwelijke informatie. De PEN test levert dus bruikbare inzichten in het niveau van toegangs- en informatiebeveiliging. Wij laten u en uw medewerkers zien dat bepaalde kwetsbaarheden kunnen leiden tot blijvende schade aan uw bedrijfsprocessen. Het zal u ook verbazen wat voor invloed een penetratietest heeft op het bewustzijn van uw medewerkers. Vaak zijn medewerkers een stuk meer betrokken en alert na een pentest bij u op locatie. Het uitvoeren van een PEN test na een training of cursus kan ook inzicht brengen in de vordering van uw personeel.

Wilt u inzicht in de zwakke plekken en uw beveiligers op scherp stellen? Zoek dan vandaag nog contact met ons op!

Wat kunt u van ons verwachten?

Cocoon is al meer dan 20 jaar actief in onze sector. Dit betekent dat wij veel kennis en expertise bezitten. Op het gebied van security audits zijn wij al jaren actief en hebben wij vele opdrachten mogen uitvoeren. Zowel voor kleine organisaties, grote multinationals en de Rijksoverheid. Wij zijn uiterst innovatief en een van de voorlopers binnen ons vakgebied. Onze experts en methodes zijn continu in ontwikkeling. Door het volgen van trainingen, opleidingen en het ontwikkelen van nieuwe methodes blijven wij up-to-date. Wij leveren heldere en bruikbare rapportage. Alle geïdentificeerde kwetsbaarheden in de beveiliging worden op een overzichtelijke manier aan uw gepresenteerd. Zo kunt u samen met uw personeel aan de slag om de lekken te dichten.

Nog niet overtuigd? Bel vandaag nog voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

.

Cocoon risk management