BREEAM In-Use Veiligheidsadviseur

Cocoon risk management helpt u middels BREEAM In-Use, uw duurzaamheidsambities te behalen

Home » Security Consultancy Breeam In Use

Brreze hotel, breeam, nieuwbouw, veiligheidsadviseur, hea11, rsl10, cocoon
Hourglass, kantoor, building, breeam, hea11, rsl10, veiligheidsadviseur, cocoon
the pulse, de puls, kantoor, building, breeam, hea11, rsl10, veiligheidsadviseur, cocoon

BREEAM In-Use RSL10 Veiligheidsrisicobeoordeling

Cocoon: uw partner voor een veilige, duurzame toekomst

Bij Cocoon begrijpen we hoe essentieel het is om de veiligheid en duurzaamheid van uw projecten te waarborgen. Daarom zijn we trots om onze dienst aan te bieden voor het opstellen van een BREEAM RSL10 Veiligheidsrisicobeoordeling.

BREEAM, of Building Research Establishment Environmental Assessment Method, is sinds 2009 de certificeringsmethode voor duurzaam ontwikkelde projecten. De RSL10 Veiligheidsrisicobeoordeling is een essentieel onderdeel van de BREEAM-beoordeling en richt zich op het minimaliseren van veiligheidsrisico’s tijdens de bouw en gedurende de volledige levensduur van het gebouw.

Onze diensten

Bij Cocoon leveren we al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Voor de BREEAM RSL10 Veiligheidsrisicobeoordeling bieden we de volgende diensten:

  1. Evaluatie van het ontwerp: We beoordelen uw bouwplannen om mogelijke veiligheidsrisico’s te identificeren.
  2. Risicoanalyse: We voeren een grondige risicoanalyse uit om potentiële gevaren te identificeren en de ernst ervan te bepalen.
  3. Ontwikkeling van strategieën: Op basis van onze analyse ontwikkelen we strategieën om de geïdentificeerde risico’s te beheersen en te minimaliseren.
  4. Implementatie & Monitoring: We helpen bij het implementeren van de voorgestelde strategieën en bieden voortdurende monitoring om ervoor te zorgen dat de veiligheidsstandaarden worden gehandhaafd. 

Waarom Cocoon als uw BREEAM RSL10 adviseur?

Alle projecten bij Cocoon staan onder leiding van onze deskundige professionals, die ervaring hebben met grote en kleinere projecten, altijd met de missie om te beveiligen zonder inbreuk te doen op de uitstraling van de omgeving of het gebouw. Of er nu zwaar beveiligd moet worden of dat een lichter niveau van beveiliging voldoende is, we passen onze strategieën aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Ons team is bekend met de nieuwste veiligheidsnormen en duurzaamheidspraktijken in de bouwsector. We combineren een persoonlijke benadering met een projectmatige aanpak om maatwerk te leveren.

Maak uw project veiliger en duurzamer met onze BREEAM RSL10 Veiligheidsrisicobeoordeling. Neem vandaag nog contact met ons op

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Rob van Dijk RSE RCE ATO
0031 (0) 79233150 | info@cocoon.nl

BREEAM In-Use beoordelingsrichtlijnen

Bij de beoordelingsrichtlijn In-Use MAT02 dient veiligheid vanuit perspectief van de beheerder, de gebruiker, en de maatschappij (b.v. politie) beschouwd te worden. Er dient een beleid te worden gemaakt dat niet vanuit incidenten wordt gevoed, maar op basis van een gedegen analyse van de dreiging en de risico’s. Voor een goed onderbouwd preventiebeleid is een gekwalificeerd veiligheidsadviseur nodig.

De beoordelingsrichtlijn MAT03 voor bestaande bouw gaat over het implementeren van beveiligingsadviezen. Wij vervaardigen een plan van aanpak met daarin de te treffen maatregelen en verklaren dat deze maatregelen zijn opgevolgd of voor opvolging zijn ingepland. Wij kunnen periodieke audits uitvoeren waarin we de risico’s opnieuw afwegen, de staat van de risico beperkende maatregelen controleren en toetsen of de betreffende medewerkers hun rol goed uitvoeren.

 

breeam, nieuwbouw, renovatie, in-use, in use, brl, cocoon, veiligheidsadviseur

Onze resultaten

Totaal aantal gecertificeerd vloeroppervlak

certificaten uitgegeven (vanaf 2016)

%

Utiliteitsgebouwen gecertificeerd

BREEAM In-Use, breeam, cpted

Waarom Cocoon als uw BREEAM veiligheidsadviseur?

Bij Cocoon risk management B.V. hebben we al meer dan 20 jaar ervaring met het uitvoeren van dreigingsonderzoek, risicoanalyses, beveiligingsplannen en beveiligingsbestekken. Projecten die we hebben mogen begeleiden variëren van onderwijs- en zorginstellingen tot high risk locaties behorend tot nationale vitale infrastructuur. Door ons innovatief vermogen, jarenlange ervaring en kwalificaties op het gebied van veiligheid zijn wij een geschikte (keten)partner voor uw BREEAM In-Use project. Wij maken gebruik van de Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED) methode. Met CPTED kunnen ongewenst gedrag beïnvloeden zonder dat het een nadelig effect heeft op het gevoel van veiligheid, de begroting van het project of de algemene belangen op het gebied van veiligheid en toegankelijkheid. Bij Cocoon houden wij dus altijd rekening met zowel het economisch als het veiligheidsbelang. Zo zorgen we voor lage kosten en een hoge opbrengst.

Interesse? Lees gerust verder of zoek meteen contact met ons!

 

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij streven binnen onze organisatie naar korte communicatielijnen. Vanwege de complexiteit en diversiteit van de projecten stellen wij voor onze klanten meestal een team van specialisten samen. Het projectteam kent voor de opdrachtgever altijd één vaste contactpersoon die met alle ins- en -outs van uw specifieke situatie bekend is. Dit persoonlijke element gecombineerd met de aanpak van het projectteam levert maatwerk op. Bij de oplevering ontvangt u een advies af met een plan van aanpak waarin duidelijk staat omschreven hoe u de geconstateerde beveiligingsrisico’s kunt beperken. Dit document heeft u nodig voor de bewijsvoering van dit onderdeel van de beoordelingsrichtlijn. Cocoon risk management is een volledig onafhankelijk adviesbureau dat zich niet beïnvloed weet van enige vorm van belangenverstrengeling. Verwacht van ons heldere en bruikbare rapportage. Kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel!

 

terreur, terrorism, cocoon risk management, preventie, prevention, cpted, security, design