Risicoanalyse Opstellen

Cocoon kan een risicoanalyse opstellen voor al uw Safety & Security vraagstukken

Home » Security Consultancy Risicoanalyse Opstellen

Risicoanalyse

Inzicht in uw Risico’s

Het eerste advies dat we u al geven kost niets: ‘stop met dure investeringen in beveiligingstechniek en begin met een risicoanalyse’. Het is alleen mogelijk om effectieve maatregelen te treffen als u precies weet waartegen u zich moet- en wil beschermen.

Cocoon risk management voert risicoanalyses uit door gestructureerd dreigingen en risico’s op het gebied van Safety & Security in kaart te brengen. We maken gebruik van de beschikbare kennis en onze expertise om te bepalen hoe vaak gevaren zich kunnen voordoen en hoe groot de mogelijke gevolgen daarvan kunnen zijn. Op basis daarvan leveren wij een advies hoe u het best de risico’s kan beheersen. Een risicoanalyse laten opstellen door onze experts is vaak snel gebeurd, u weet dan waar u aan toe bent en wat u kunt doen om tegen redelijke kosten uw risico’s te beperken.

Hebben we uw interesse gewekt? Lees en klik gerust verder of zoek meteen vrijblijvend contact!

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Rob van Dijk RSE RCE ATO
0031 (0) 79233150 | info@cocoon.nl

Voordelen van een risicoanalyse opstellen

Het is belangrijk om te weten welke risico’s organisaties precies lopen. Alleen op deze manier kunnen we problemen voor zijn en duurzaam budgetteren op veiligheid. Door professioneel onderzoek te doen krijgt ontstaat er inzicht, zijn betrokkenen zich bewust van de problematiek en kunnen risico’s beheersbaar worden gemaakt.

De uitkomsten van een risicoanalyse zijn van groot belang bij het bepalen van de veiligheidsmaatregelen en het beleid binnen een organisatie. Een risicoanalyse maken is dus een must voor elke organisatie, vooral als u in de ontwerpfase van een bouwplan, de huur of aankoop van een nieuw pand of een grote renovatie zit. U kunt namelijk al een groot deel van de risico’s voorkomen door simpelweg de juiste maatregelen te implementeren. Voorkom omzetderving, imagoschade, tijdsverlies en een verslechterde concurrentiepositie en laat Cocoon een risicoanalyse voor u opstellen!

 

Risicoanalyse
Risicoanalyse

Risicoanalyse methode & specialisatie

Een risico is feitelijk een ongewenste gebeurtenis waarvan het gevolg schade of verlies is. Bij Cocoon zijn wij gespecialiseerd in fysieke veiligheid. Denk hierbij aan brandveiligheid, ongewenst gedrag zoals vandalisme, maar ook crimineel gedrag zoals georganiseerde criminaliteit. Daarnaast zijn we bij Cocoon gespecialiseerd in terreur gerelateerde risico’s en het verwerken van risico’s door middel van Security by Design. Door onze uitvoerige kennis en ervaring met Security by Design kunnen we zelfs potentiële risico’s voor u uit-designen. Voor verschillende risicosoorten zijn verschillende analysemethodieken ontwikkeld. Voor onze analyses gebruiken wij de volgende methodieken: Adversary Sequence Diagram, Critical Path Analysis, De Haagse Methodiek, Incident BowTie, Integraal Risico Inventarisatie Systeem, Fault tree Analysis, EASI Path Analysis, ISO 30001 en ISO 27001. Voor complexe en terreurgerelateerde risicoanalyses onwtikkelde wij de afgelopen jaren maatwerk.

Wat kunt u van ons verwachten?

De wijze waarop wij werken is geen geheim. Sterker nog, de resultaten van ons werk worden nauwkeuriger en uiteindelijk breder gedragen, als we het samen tot stand kunnen brengen. Daar leert uw organisatie overigens ook weer van en dat komt het resultaat gegarandeerd ten goede. Wij kiezen bij Cocoon bewust voor de persoonlijke benadering, waarbij uw organisatie en de veiligheid van uw medewerkers centraal staat. Kunnen wij een van uw medewerkers betrekken in een project, of zelfs het project gezamenlijk uitvoeren, dan heeft dat onze voorkeur. Typerend voor Cocoon is de hands-on mentaliteit. Wij houden niet van onnodig lange rapporten, maar zeggen u liever direct waarop het staat en geven u een bruikbaar advies waar u direct mee aan de slag kan gaan. Verwacht van ons een heldere en complete rapportage met een praktisch uitvoerbaar advies.

Interesse? Zoek vandaag nog vrijblijvend contact!

Cocoon risk management