Vuurlastberekening

Cocoon levert onafhankelijk en open advies bij al uw vraagstukken over beveiliging, brandveiligheid, arbo en milieu.

Home » Safety Consultancy Vuurlastberekening

Vuurlastberekening

Vuurlast berekening NEN 6060

Cocoon risk management kan voor uw bouw- of verbouwproject een specialistische vuurlastberekening uitvoeren voor één of meerdere brandcompartimenten volgens de NEN 6060 methode.

Elk gebouw wat gebouwd wordt of verbouwd moet worden, hoort te voldoen aan de voorschriften opgenomen in het Bouwbesluit 2012. Voor het verkrijgen dan wel wijzigen van een bouwvergunning wordt van de aanvrager verlangt dat hij kan aantonen dat de brandveiligheid van het gebouw overeenkomt met het beoogde niveau van brandveiligheid van het Bouwbesluit. Hiervoor moet een vuurlastberekening worden uitgevoerd volgens de NEN 6060 methode. Dit is specialistisch werk en vereist de nodige kennis en expertise. Cocoon beschikt over de juiste specialisten en ervaring wat nodig is voor het uitvoeren van deze berekeningen.

Interesse? Lees gerust verder of zoek meteen contact met ons!

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Rob van Dijk RSE RCE ATO
0031 (0) 79233150 | info@cocoon.nl

Wat is een vuurlastberekening?

Een vuurlastberekening is een maat voor de hoeveelheid energie per m2 die vrijkomt op het moment dat een gebouw in brand staat en er volledige verbranding van het gebouw en de aanwezige inhoud ontstaat. De ontwikkeling van brand in een gebouw is in hoge mate afhankelijk van de brandbaarheid van de inventaris en de bouwconstructie. De vuurlast van een gebouw bepaalt uiteindelijk de maximale grootte van een brandcompartiment en de mate waarin brandpreventieve voorzieningen moeten worden getroffen. Het bouwbesluit geeft niet alleen beperkingen tot de grootte van een brandcompartiment maar biedt ook de mogelijkheid om op basis van gelijkwaardigheid een groter brandcompartiment toe te passen. Dit kan dus voordelen voor uw organisatie hebben!

Voor het verkrijgen dan wel wijzigen van een bouwvergunning wordt dus van de aanvrager verlangt dat hij kan aantonen dat de brandveiligheid van het gebouw overeenkomt met het beoogde niveau van brandveiligheid van het Bouwbesluit. Er moet dus een vuurlastberekening worden gemaakt en dat is het werk voor een specialist.

 

Vuurlastberekening

Brandveiligheid in cijfers

Bedrijfsbranden per jaar

%

Van de bedrijven die te maken krijgen met een grote brand gaat binnen een jaar failliet

%

Van de branden vinden plaats in panden met een kantoor of industriële functie

Vuurlastberekening

Vuurlastberekening door Cocoon

Cocoon heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een innovatief adviesbureau op het gebied van brandveiligheid. Wij hebben ons gespecialiseerd in onder andere het opstellen van een vuurlastberekening en beheersbaarheid van brand. Wij inventariseren de vuurlast en voeren berekeningen uit. Met het daaropvolgende rapport kunt u aantonen dat gelijkwaardigheidsbepaling voldoet aan de eisen van het bouwbesluit. De specialisten van Cocoon hebben al veel aansprekende projecten gerealiseerd en daarmee in bijna alle gevallen fors op de initiële kosten bespaard. Bij het maken van een vuurlastberekening gaan we altijd uit  van de mogelijkheden bij onze klant en niet vanuit de beperkingen die de wetgeving in eerste instantie oplegt. Wij kijken dus bij voorkeur naar het economische belang en naar de gewenste bedrijfsvoering en gaan van daaruit op zoek naar wat wél mogelijk is. Onze experts beschikken over specialistische kennis uit zowel het werkveld als de Brandweer.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij streven bij Cocoon naar korte communicatielijnen. Vanwege de diversiteit en complexiteit van vraagstukken stellen wij meestal een projectteam van specialisten samen. Het projectteam kent voor de opdrachtgever altijd één vaste contactpersoon die alle ins- en outs- van uw unieke situatie kent. Dit persoonlijke element gecombineerd met de aanpak van het projectteam levert maatwerk. Wij zijn een volledig onafhankelijk  adviesbureau dat zich niet beïnvloed weet van enige vorm van belangverstrengeling. Kwaliteit en integriteit staat bij ons hoog in het vaandel. U mag van ons een uitvoerige en duidelijke rapportage verwachten.

Vuurlastberekening