Inlooptesten

Cocoon voert inlooptesten uit om inzicht te krijgen in de informatieveiligheid van uw bedrijf.

Home » Security Audits Inlooptesten

Is de bescherming uw informatie bestand tegen onze inlooptest?

Informatiebeveiliging binnen uw organisaties onderzoeken en aanpakken is lastig. Omdat u zelf iedere dag binnen de organisatie aan de slag bent, is het niet altijd eenvoudig om onderzoek te doen naar kwetsbaarheden. Het resultaat hiervan? Dat u niet of nauwelijks voorbereid bent op een kwaadaardige aanval.

Stel uzelf het worst-case scenario eens voor. Het zal u verbazen hoe eenvoudig het is om bedrijfsprocessen te beïnvloeden of om aan bedrijfsgevoelige informatie te komen. Een inlooptest laat zien of uw organisatie voldoende fysieke beveiligingsmaatregelen heeft getroffen om kwaadwillenden te stoppen. Zonder dat u het merkt, kunnen derden vaak eenvoudig toegang krijgen tot uw data en processen. In 85% (!) van de gevallen slagen wij er bij een gesimuleerde aanval in om de gaten in de beveiliging van informatie bloot te leggen.

Een inlooptest laat zich goed combineren met cyber gerelateerde testen.

Zie hieronder onze gehanteerde methodes.

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Rob van Dijk RSE RCE ATO
0031 (0) 79233150 | info@cocoon.nl

Wat is een inlooptest?

Het doel van een inlooptest is om een fysieke beveiligingsaanval realistisch te simuleren. Als onze auditors eenmaal binnen uw gebouw zijn dan gaan zij verder op zoek naar mogelijkheden om informatie te bemachtigen. Op deze manier kunnen onze getrainde indringers veiligheidslekken binnen uw organisatie zichtbaar maken.

We stellen samen met de klant een plan van aanpak op en bepalen welke cybertesten wel of niet aan de aanval worden toegevoegd. Onze beveiligingsexperts proberen vervolgens van binnenuit toegang te krijgen tot uw informatie en informatiesystemen, door bijvoorbeeld open kluizen, kasten of losliggende sleutels en wachtwoorden. Na afloop wordt een overzichtelijk resultatenrapport gemaakt. Op deze manier kunt u intern met stakeholders en top management evalueren en de kwetsbaarheden oplossen. De resultaten worden doorgaans door het top management als zeer urgent bestempeld en in de meeste gevallen worden nog binnen zes maanden effectieve maatregelen getroffen.

Onze resultaten

%

van de organisaties komen we binnen

complexe audits in 2021

%

van de bedrijven treft direct maatregelen

Wat zijn de voordelen van inlooptesten?

De door Cocoon risk management uitgevoerde inlooptesten zijn onafhankelijk en uiterst professioneel. De uitkomsten van een opdracht zijn bedoeld om gaten in de fysieke beveiliging zichtbaar te maken en om medewerkers bewust te maken van het risico dat zij of hun werkgever vormen. We streven ernaar om u en uw medewerkers te helpen om de organisatie beter te beschermen dan tot dan toe al het geval was. De praktijk laat ook zien dat inlooptesten permanente alertheid creëert bij uw medewerkers en dat ze zelfs proactiever hun beveiligingstaak uitvoeren.

Hebben we u interesse gewekt? Lees en klik gerust verder!

Wettelijke grondlegging

Per basisbeveiligingsniveau (BBN) moet aan bepaalde controls uit de ISO 27002 worden voldaan. De bepaling van het BBN en de bijbehorende controls staan omschreven in de BIO (hyperlink). Hier kunt u als bedrijf terug zien op welk beveiligingsniveau u zit en wat nodig is om naar een hoger niveau te komen. Wij als RedTeam Experts testen vervolgens voor u of de eisen van het beoogde beveiligingsniveau ook echt aanwezig zijn in uw bedrijf.

ABDO 2019 Laptop veiligiheid

Waarom Cocoon?

Cocoon is al sinds het jaar 2000 actief in deze sector. Inmiddels bezitten wij dus veel kennis en expertise. Wij voeren jaarlijks, voor zowel kleine organisaties, grote multinationals als de Rijksoverheid onafhankelijke audits uit. Wij zijn uiterst innovatief en een van de voorlopers in ons vakgebied. Onze experts en methodes zijn continu in ontwikkeling. Door het volgen van trainingen en opleidingen, maar ook door het ontwikkelen van nieuwe methodes en onderzoek blijven wij up-to-date.

Wij leveren u een heldere en direct bruikbare rapportage. Alle geïdentificeerde kwetsbaarheden in de beveiliging worden op een overzichtelijke manier aan uw gepresenteerd. Zo kunt u direct aan de slag om de lekken in de beveiliging te dichten voordat kwaadwillenden ze ontdekken.

Hebben we u overtuigd? Bel dan direct voor een vrijblijvende kennismaking!