ABDO advies

Cocoon risk management ondersteunt en begeleid organisaties bij het behalen en behouden van een ABDO -status

Home » Security Consultancy Abdo Advies

ABDO -status behalen?

Cocoon risk management is een ervaren en onafhankelijk consultancybureau dat beschikt over de kennis en kunde om uw organisatie bij te staan tijdens het behalen en behouden van een ABDO-status.

ABDO staat voor Algemene Beveiligingseisen Defensieopdrachten. Organisaties die zaken doen met Defensie en daarbij over gerubriceerde informatie moeten beschikken, moeten over een zogenaamde ABDO-status beschikken. Cocoon risk management heeft jarenlange ervaring in het werken met Defensie en ABDO-autorisatie. Dit heeft ons specialistische kennis opgeleverd over Defensie richtlijnen, compliance en wet- en regelgeving. Door onze ervaring en deskundigheid zijn wij de ideale partner om u te begeleiden tijdens het accrediteringsproces. Wij fungeren als de tussenpersoon tussen Defensie Bureau Industrie & Veiligheid en uw bedrijf zodat u zich kunt richten op de dagelijkse gang van zaken!

Interesse? Lees gerust verder of zoek meteen vrijblijvend contact!

ABDO, advies, ABRO, specialist, consultant, licency, accreditatie, beveiliging, bf

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Rob van Dijk RSE RCE ATO
0031 (0) 79233150 | info@cocoon.nl

Werken met ervaren ABDO specialisten

Wij beschikken over de benodigde specialistische kennis van de bijbehorende wet- en regelgeving en richtlijnen en best practices. Onze experts staan u bij tijdens de implementatie van ABDO en zorgen voor een vakkundige uitvoering en een soepel verloop. Wij zijn bij Cocoon zelf ook bekend met de ABDO-autorisatie en daarmee ook bekend bij de MIVD / Bureau Industrie & Veiligheid van Defensie. Ook beschikken wij in ons enorme netwerk over connecties bij de betrokken Defensie organisaties.

Tijdens het proces zal u bijgestaan worden door een specialist van Cocoon. Deze specialist zal uw persoonlijke contactpunt zijn gedurende het gehele traject en zorgt ervoor dat hij alle ins- en outs van uw specifieke situatie kent. Wij geloven bij Cocoon in een hands-on mentaliteit. Wij zorgen er eerst voor dat we u bedrijf ABDO-compliant maken alvolgens de officiële autorisatie aan te vragen. Wij houden niet van onnodig lange rapporten, maar zeggen u liever direct waarop het staat en geven u bruikbaar advies waar u direct op kunt begroten.

Wij stoppen pas als u de status behaald heeft! Hebben we uw interesse gewekt? Zoek vandaag nog vrijblijvend contact!

 

ABDO 2019
drone, cocoon, defensie, specialist, advies, abdo, abro

Wat zijn ABDO-eisen?

Organisaties die samenwerkingen met Defensie aangaan moeten een bepaald informatiebeveiligingsniveau behalen vanwege de gevoelige informatie waarmee gewerkt wordt. Om te voorkomen dat deze informatie in de verkeerde handen valt zijn de ABDO-eisen opgesteld, hierin staat informatiebeveiliging centraal. De eisen zijn opgedeeld in vier verschillende domeinen: bestuur & organisatie, personeel, fysiek en natuurlijk cyber. Elk bedrijf dient uiteindelijk een beveiligingsfunctionaris in aan te stellen. Deze medewerker wordt verantwoordelijk voor de beveiliging van de gerubriceerde informatie binnen het bedrijf en vormt het aanspreekpunt voor Defensie. Medewerkers van het bedrijf die toegang krijgen tot gerubriceerde informatie worden onderworpen aan een screening. Het is een complex proces om de beveiligingseisen te implementeren waarbij gemakkelijk zaken over het hoofd kunnen worden gezien. Cocoon kan uw bedrijf gedurende het hele proces begeleiden en ondersteunen!