Brandveiligheidsinspectie

Cocoon voert een onafhankelijke en grondige brandveiligheidsinspectie uit voor uw organisatie.

Home » Safety Audits Brandveiligheidsinspectie

brandveiligheidsinspectie

Inzicht in uw brandveiligheid

Cocoon risk management voert als onafhankelijk adviseur een brandveiligheidsinspectie uit die geënt zijn op wet -en regelgeving, maar die tevens pragmatische oplossingen bieden binnen de kaders van regels en normeringen. 

Wilt u de brandveiligheid in uw gebouw verbeteren? Of wilt u weten of u voldoet aan wet- en regelgeving? Een brandveiligheidsinspectie biedt duidelijk. Het is voor u van belang om de brandveiligheidssituatie goed in kaart te brengen. In het Bouwbesluit 2012 staan alle voorschriften waar gebouwen aan moeten voldoen. Als u gaat verduurzamen, verbouwen of verhuizen is het verstandig om een brandveiligheidsinspectie te laten uitvoeren om te kijken of u nog aan alle voorschriften voldoet. Cocoon heeft ruime ervaring in het uitvoeren van dit soort inspecties en beschikt over alle benodigde specialistische kennis om u te kunnen adviseren. Wij brengen de situatie voor u in kaart en leveren uiteraard een bruikbaar advies hoe u eventuele tekortkomingen kan verwerken!

Interesse? Lees en klik verder of zoek vandaag nog vrijblijvend contact!

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Wat is een brandveiligheidsinspectie?

Een brandveiligheidsinspectie is een uitgebreide inventarisatie en evaluatie van de brandveiligheid binnen een organisatie. Bij zo’n inspectie worden bouwgegevens, brandveiligheidsvoorzieningen en gebouwonderdelen onder de loep genomen. Van te voren inventariseren we de vergunningen en plattegronden van uw gebouw. We kijken of alle benodigde voorzieningen aanwezig zijn en inspecteren meteen de onderhoudstoestand hiervan. We controleren of uw brandveiligheidsmaatregelen met elkaar samenhangen en of het geheel van voorzieningen en maatregelen alles omvattend is. Uiteraard onderzoeken we ook of u compliant bent met alle wet- en regelgeving uit het Bouwbesluit 2012.

Na afloop van de brandveiligheid audit leveren wij een uitgebreid en helder advies over alle knel- en verbeterpunten!

 

brandveiligheidsinspectie

Onze resultaten

Bedrijfsbranden per jaar

%

Van de bedrijven die te maken krijgen met een grote brand gaat binnen een jaar failliet

%

Van de branden vinden plaats in panden met een kantoor of industriële functie

Brandveiligheidsinspectie

Waarom een brandveiligheidsinspectie door Cocoon?

Cocoon heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een innovatief adviesbureau op het gebied van brandveiligheid. Wij hebben ons gespecialiseerd in onder andere het opstellen van vuurlastberekeningen, brandveiligheidsinspecties en brandveiligheidsonderzoeken & vergunningen. Cocoon risk management heeft al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van consultancy. Onze experts beschikken over ervaring en specialistische kennis vergaard bij zowel de Brandweer als in het werkveld. Door onze ervaring en gestructureerde aanpak weet u zeker dat er een helder en bruikbaar advies uit voortvloeit. Wij voeren onze inspecties onafhankelijk en deskundig uit en volledig afgestemd op uw wensen!

Wij tillen uw organisatie naar een hoger veiligheidsniveau!

Rapportage

Bij Cocoon streven wij altijd naar korte communicatielijnen. De opdrachtgever kent altijd één vaste contactpersoon die alle ins- en outs- van uw specifieke situatie kent. Dit persoonlijke element gecombineerd met onze ervaring en aanpak geeft maatwerk. Wij zijn een volledig onafhankelijk Nederlands adviesbureau dat zich niet beïnvloed weet van enige vorm van belangverstrengeling. Wij zijn al meer dan 20 jaar actief binnen onze sector, op het gebied van safety audits zijn wij al jaren actief en hebben wij vele opdrachten mogen uitvoeren voor zowel kleine als grote organisaties. Of het nu gaat om Brandveiligheid, Arbo of Milieu wij helpen u graag. U mag van ons een uitvoerige en duidelijke rapportage verwachten.

Kwaliteit en integriteit staat bij ons hoog in het vaandel!