Brandveiligheid Vergunning & Onderzoek

Cocoon levert onafhankelijk en open advies bij al uw vraagstukken over beveiliging, brandveiligheid, arbo en milieu.

Home » Safety Consultancy Vergunning Onderzoek

Brandveiligheid

Het aanvragen en het in bezit hebben van een (brand)veiligheidsvergunning is een verantwoordelijkheid van de gebruiker. Ook het actualiseren van een vergunning valt onder deze verantwoordelijkheid. Cocoon Risk Management is met hun ervaring en vakkundigheid dé ideale partner om u te ondersteun en te begeleiden tijdens uw onderzoek of vergunningsaanvraag.

Cocoon begeleid trajecten voor de aanvraag of wijziging van uw vergunningen op het gebied van bouwen, brand en milieu. Niet alleen wordt door ons het volledige papierwerk uit handen genomen, ook het benodigde specifieke tekenwerk wordt door ons verzorgt. Wij beschikken niet alleen over een ruime specifieke expertise op het gebied van (brand)veiligheid, maar ook over jarenlange ervaring binnen verschillende soorten organisaties. Economische haalbaarheid en praktische uitvoerbaarheid vormen samen met een onafhankelijk en objectieve rapportage altijd onze doelstelling. Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van Safety & Security en met meer dan 20 jaar aan ervaring hebben wij de specialistische kennis in huis die nodig is om uw organisatie goed te kunnen adviseren.

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Rob van Dijk RSE RCE ATO
0031 (0) 79233150 | info@cocoon.nl

Begeleiden vergunningsaanvraag

Cocoon ondersteunt organisaties bij het wijzigen van een bestaande vergunning of aanvragen van een nieuwe (brand)veiligheidsvergunning. Zeker bij nieuw- en verbouw is het van belang rekening te houden met wijziging van een bestaande vergunning of aanvraag van een nieuwe vergunning. Heeft u bijvoorbeeld een fabriek of opslag- en overslagloods die uw wilt bouwen of verbouwen, dan kunt u te maken krijgen met een grote hoeveelheid vergunningen en voorschriften. Wil je zeker weten dat u geen tijd verliest en dat alle verantwoordelijkheden zijn afgedekt, dan kan Cocoon Risk Management hierin begeleiden. Wij beschikken namelijk over de ervaring en specialistische kennis die nodig is om u succesvol naar een vergunning te kunnen begeleiden.

Interesse? Lees gerust verder of zoek meteen contact met ons!

 

Onze resultaten

%

van de red teaming operaties slaagt

geslaagde operaties dit jaar

%

van de bedrijven is kwetsbaar

Onderzoek Brandveiligheid

Een brandveiligheidsonderzoek of rapportage geeft antwoord op de vraag welke organisatorische, bouwkundige en installatietechnische maatregelen er, al dan niet binnen het kader van wet- en regelgeving, in het bedrijf zijn getroffen. Dit doen wij volgens de wet- en regelgeving van het Bouwbesluit 2012. De specialisten van Cocoon analyseren, adviseren en coördineren waar nodig uw nieuwbouw, verbouwing of bestaande bouw. Een kleine aanpassing kan soms al voor een grote verandering zorgen; wij komen graag vrijblijvend bij u langs om onze werkwijze toe te lichten. Onze specialisten beschikken over de nodige ervaring en expertise om u gedurende het traject succesvol te begeleiden. Wij leveren u een complete rapportage waarin wij onze bevindingen helder aan u presenteren.

Cocoon tilt u naar een hoger veiligheidsniveau!

Wij helpen uw bij

• Beheersbaarheid van brand (vuurlastberekeningen)
• ATEX Explosieveiligheid
• Masterplan brandveiligheid
• Opslag gevaarlijke stoffen PGS-15 Locatie specifiek advies