OSINT – Open Source Intteligence

Cocoon levert onafhankelijk en open advies bij al uw vraagstukken over beveiliging, brandveiligheid, arbo en milieu.

Home » Osint

Wat is OSINT – Open Source Intelligence

OSINT staat voor Open Source Intelligence en omvat de zoekmethode waarmee informatie en inlichtingen uit openbare bronnen wordt verzameld. Denk daarbij aan persoonsgegevens, projectgegevens, agenda’s, evenementen, R&D info etc.
Het gaat voor kwaadwillenden vaak niet eens om het hele pakket aan informatie. Vaak heeft men aan wat ‘broodkruimels’ voldoende om daarmee weer verder te zoeken en de puzzel compleet te maken. Kleine beetjes informatie in combinatie met social engineering kunnen organisaties uiteindelijk flink in de problemen brengen.

Tegenwoordig is informatie overal op het web te vinden. Mensen delen veel via social media maar we vinden ook veel vertrouwelijke en nuttige informatie in forums, het dark web en semi openbare chats.

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Rob van Dijk RSE RCE ATO
0031 (0) 79233150 | info@cocoon.nl

OSINT ten behoeve van een dreiginsanalyse

Maak uw dreiging inzichtelijk door via open bronnen in een vroeg stadium al informatie van kwaadwillenden te verzamelen.

Organisaties kunnen te maken krijgen met verstoringen van de bedrijfsvoering of bedreiging van medewerkers. Helaas verhard de maatschappij steeds meer. Zo kunnen activisten veel schade aanrichten, worden demonstraties steeds groter en agressiever en wordt bedrijfsspionage steeds geraffineerder. Soms hebben bedrijven zelfs te maken met verstoringen door zogenaamde statelijke actoren zoals buitenlandse inlichtingendiensten. Wat is uw risico?

OSINT in het kader van een red team audit

Het wordt criminelen steeds makkelijker gemaakt door de oneindige stroom aan informatie die zij uit open bronnen kunnen halen. Bij red team audits simuleren wij zo’n criminele aanval. U heeft geen idee hoe eenvoudig het is om de identiteit van medewerkers over te nemen. 

Informatie over waar iemand werkt, op welke dagen hij thuis werkt, wie zijn collega’s zijn, aan welke projecten hij werkt, zijn pasfoto, geboortegegevens etc.
Het kost bijvoorbeeld geen enkele moeite om genoeg informatie te verzamelen teneinde succesvol de identiteit van belangrijke medewerkers over te nemen en zo via een cyberaanval of een fysieke aanval informatie te manipuleren of weg te nemen.