Workshop awareness brandveiligheid

Brandveilig bouwen kunnen we in Nederland heel goed. Maar hoe kan het dan dat medewerkers en zelfs BHV-ers vaak toch een gevoel van onveiligheid hebben? Met de workshop awareness brandveiligheid leggen wij in eenvoudige bewoording uit wat het betreffende gebouw zo brandveilig maakt en waar men zelf op kan letten om dat zo te houden.
De workshop is maatwerk en daarmee ideaal bij een nieuw of gerenoveerd gebouw of nadat zich bijvoorbeeld een incident heeft voorgedaan.

Duur van de Workshop Awareness Brandveiligheid

De workshop bestaat uit een klassikaal gedeelte waarin onze brandveiligheidsexpert in eenvoudige bewoordingen niet alleen uitlegt hoe bouwkundige voorzieningen zoals brandscheidingen, brandcompartimentering en brandveilige vluchtwegen in een gebouw zijn toegepast, maar ook hoe de technische voorzieningen zoals branddetectie, blusvoorzieningen etc. precies werken. Het gaat er hier vooral om dat men gaat begrijpen hoe al die voorzieningen ervoor zorgen dat een werkplek voldoende veiligheid heeft te bieden en indien onverhoopt toch noodzakelijk de tijd heeft om veilig te vluchten.

Het tweede deel van de workshop bestaat uit een rondleiding door het gebouw waar de expert in de praktijk laat zien waar bijvoorbeeld de brand- en rookscheidingen zich bevinden, de vluchtroutes naar een veilig plaats, waar eventueel gevaarlijke stoffen zich bevinden of een verhoogde kans op ongevallen bestaat en welke voorzieningen daarvoor getroffen zijn. Maar ook hoe de detectie van brand in zijn werk gaat, welke (automatische) blusvoorzieningen aanwezig zijn en waarom daarvoor gekozen is.

Voor wie is de workshop bedoeld

De workshop awveiligheidsbewustzijn, workshop, cursus, brandveiligheid, ontruiming, bhv, safety, awarenessareness brandveiligheid is eigenlijk voor iedereen zinvol. Maar kan ook speciaal voor technisch en/of BHV personeel worden georganiseerd.
Het brandveilig maken van een gebouw kost soms ongemerkt enorm veel geld en tijd. Dus waarom niet ook investeren in veiligheidsbewustzijn en het veilig gebruiken van zo’n gebouw?

De rust die dat met zich meebrengt komt de arbeidsvreugde zeker ten goede.

Kosten en inschrijving

De kosten voor de workshop awareness brandveiligheid variëren van het aantal deelnemers en de complexiteit van de locatie (i.v.m. een technische rondleiding). Maar wij kunnen op basis van uw specifieke locatie en het aantal deelnemers snel een prijsvoorstel doen.

Leerdoelen

– Kennis van bouwkundige en technische veiligheidsvoorzieningen
– Weten hoe die voorzieningen te gebruiken
– Niet alleen bewust zijn van gevaren maar ook van de veiligheid
– Een optimaal gevoel van veiligheid creëren