breeam veiligheidsadviseur-cocoon-rob-van-dijk, breeam man8, man8, breeam

Veiligheidshandboek

“Ontdek Stap Voor Stap ons Veiligheidshandboek dat de Totaaloplossing is voor Brand, Ontruiming, Arbo en Milieu ”

 Veiligheidshandboek, veiligheidsplan, bedrijfsnoodplan, noodplan, ontruimingsplan, crisisplan, rampenplan, bhv plan bedrijfshulpverleningsplan, bedrijfshulpverlening, ontruiming, crisisorganisatie, calamiteitenorganisatie, vluchtplan, veiligheidstekening, vluchtplattegrond

Wij maken samen met U een compleet veiligheidshandboek voor uw organisatie. De plannen die u al heeft en in orde zijn voegen we samen met hetgeen nog niet op orde is. Uiteindelijk bundelen we vergunningen, beleid en uitvoering samen tot een overzichtelijk en toekomstbestendig geheel.

Brandveiligheid, Veiligheid & Gezondheid, Milieu of het Collectie Calamiteitenplan; het kan allemaal in het VEILIGHEIDSHANDBOEK opgenomen worden!

Onze specialisten weten raad

De specialisten van Cocoon risk management helpen klanten in alle segmenten van de markt al sinds 2000 met werkelijk alles op het gebied van brandveiligheid. Of het nu gaat om een vergunning, een toetsing van een bouwplan, het opzetten van een(kosten)efficiënte BHV organisatie of ontruimingsplan, wij helpen u graag.

IMG_1801Wij hebben in de afgelopen 17 jaar erg veel ervaring opgedaan bij grote Nederlandse en buitenlandse bedrijven, organisaties met veel gebouwen of juist organisaties die in een zogenaamd multi tennant gebouw zijn gehuisvest. In 2007 vroeg een grote internationale gebouwbeheerder ons een compleet maar modulair opgebouwd handboek te ontwikkelen voor zowel single- als multi tennant situaties; een jaar later wat ons veiligheidshandboek geboren.

 

Veel heeft u waarschijnlijk al geregeld, zullen wij het compleet maken en voor u borgen?veiligheid, ss rotterdam, noodplan, bedrijfsoodplan, ontruiming, oefening

Bijna elk bedrijf heeft wel iemand die zich bezig houdt met brandveiligheid. Maar is er ook genoeg kennis of vertrouwen dat alles op het gebied van veiligheid onder controle is? Natuurlijk hoeft niet alles opnieuw te worden ontwikkeld en opgesteld. Wij maken vooral gebruik van standaarden zoals NEN normen en richtlijnen van de overheid dus kunnen hetgeen u reeds op orde heeft gemakkelijk opnemen in het veiligheidshandboek en alleen dat aanvullen wat nog ontbreekt of verbetering behoeft.

Doorgaans constateren we dat meer dan 80% al op orde is. Wij zijn er dan voor die laatste 20% en de puntjes op de ‘i’ en zetten letterlijk onze handtekening onder het plan. Zo bent u klaar voor aansprakelijkheden en vragen van brandweer of arbeidsinspectie, gemeente en milieudienst.

Maar waar bestaat zo’n veiligheidsplan nu uit?

De eerste vier modules kunt u feitelijk als twee handboeken beschouwen. Het Gebouwdossier en de V&G module zijn gebouw gebonden modules en schrijven we dus op gebouwniveau. In het geval van een bedrijfsverzamelgebouw is dit een deel, eventueel geschreven door de beheerder, dat voor alle huurders bruikbaar is.

Vervolgens hebben we twee gebruikers gebonden delen en dat zijn het BHV plan en het ontruimingsplan. Beide geen rocket science en gebaseerd op bestaande NEN normen, echter wel opgesteld met vele jaren ervaring bij uiteenlopende bedrijven en situaties.

En tot slot ontwikkelde we nog een milieu module en een collectiecalamiteitenplan. De milieumodule is specifiek voor bedrijven die zich aan diverse milieuvergunning moeten houden en het collectiecalamiteitenplan is specifiek ontwikkeld voor de museale sector of soortgelijke situaties.

Het veiligheidshandboek is opgebouwd uit vier vaste en twee additionele modules. De vaste modules zijn het gebouwdossier, de V&G module, het BHV plan en het ontruimingsplan.

De voordelen van ons veiligheidshandboek.

Het veiligheidshandboek heeft zich de afgelopen 10 jaar bewezen als compleet en duurzaam middel om al uw zaken met betrekking tot brandveiligheid, Arbeidsomstandigheden en Milieu te documenteren en te borgen.

De voordelen op een rij:

  Modulair opgebouwd, beproefd en geborgd
  Optimale samenwerking en delen van kennis
√  Nooit stress als met de brandweer, milieu- of Arbodienst
  Tekenwerk, vergunningen en beleid overzichtelijk gedocumenteerd
  Uitermate geschikt voor bedrijfsverzamelgebouwen
√  Geregistreerd onderhoud voor overheidsinspecties
√  Verbetering van veiligheidsbewustzijn personeel
  Professionele uitstraling van uw bedrijf
  Bewezen kosten efficiënt

action button email    action button bellen

 

 

 

p.s. Gebruikte synoniemen en gerelateerde zoekwoorden voor dit product:

Veiligheidshandboek, veiligheidsplan, bedrijfsnoodplan, noodplan, ontruimingsplan, crisisplan, rampenplan, bhv planbedrijfshulpverleningsplan, bedrijfshulpverlening, ontruiming, crisisorganisatie, calamiteitenorganisatie, vluchtplan, veiligheidstekening, vluchtplattegrond, collectie calamiteitenplan, V&G module, Veiligheid en Gezondheid.

Security by Design
Visie op veiligheid voor zorgverlener

Voor Proteion schreef Rob van Dijk de visie op veiligheid. Gedragsbeïnvloeding door gebruik te maken van onder andere CPTED en innovatie zijn de ‘back bone’ van het document.

Bekijk Casus
Safety
Brand Masterplan voestalpine Polynorm B.V

Het bedrijf voestalpine Polynorm B.V. is gespecialiseerd in het produceren van metalen carrosseriedelen voor de automobielindustrie..

Bekijk Casus