Criminaliteitspreventie & Veiligheid | Protection should be natural
Criminaliteitspreventie & Veiligheid | Independent Consultants
Over ons
Over ons

Cocoon risk management verzorgt al 15 jaar praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security & Design. Wij denken mee, inventariseren uw risico’s en voorzien u van professioneel onderbouwd advies op maat van ervaren specialisten.

Slogan
Protection should be natural
Onafhankelijk advies
Onafhankelijk advies

Cocoon levert onafhankelijk en open advies bij al uw vraagstukken over beveiliging, brandveiligheid, arbo en milieu. Daarnaast voeren wij onderzoeken uit, begeleiden vergunningstrajecten, verzorgen opleidingen en detacheren specialisten.  Met enthousiasme en passie gaan onze onafhankelijke adviseurs graag met u in gesprek over uw veiligheidsvraagstuk.

Bij grotere opdrachten waar meerdere specialisten aan werken wordt een projectteam gevormd, waar mogelijk met uw eigen medewerkers.

Cocoon heeft zich gespecialiseerd in Security by Design; criminaliteitspreventie door stedenbouwkundig, bouwkundig ontwerp.  Interessant voor zowel de eigenaar als de gebruiker van een gebouw of gebied. Een methodische aanpak met een bewezen economisch belang voor alle partijen.

 

Onze visie op veiligheid

Veiligheidsmaatregelen moeten karakteristiek zijn voor uw organisatie en als vanzelfsprekend worden ervaren. Hierdoor wordt het gevoel van veiligheid automatisch bevorderd en zal de bereidwilligheid om zich aan maatregelen te conformeren toenemen.

Onze visie op veiligheid richt zich dus vooral op het tot stand brengen van een natuurlijke vorm van veiligheid. Want de effectiviteit van risicobeperkende maatregelen hangt samen met de bereidwilligheid van medewerkers en bezoekers om ze uit te voeren.

Beveiliging

In mei 2018 is door Cocoon risk management een BREEAM MAN8 project voor een distributiecentrum met goed gevolg afgerond. We vonden een gelijkwaardige oplossing en begeleide de uitvoering.

Bekijk Casus
Beveiliging

Voor één van de grootste supermarktketens in Nederland vervaardigde Cocoon risk management samen met de opdrachtgever een visie op veiligheid.

Bekijk Casus
High Risk Security

Cocoon verwierf opdracht voor een onafhankelijk advies voor het onderhoud van de beveiligingsinstallaties voor een Publiek Private Samenwerking (PPS).

Bekijk Casus