Red teaming

Cocoon levert onafhankelijk en open advies bij al uw vraagstukken over beveiliging, brandveiligheid, arbo en milieu.

Home » Branches Onderwijs

Onderwijs

De onderwijssector leent zich uitstekend voor security by design of CPTED (Crime Prevention Through Environmental Design) gerelateerde oplossingen.

In 2010 startte oprichter Rob van Dijk van Cocoon risk management een groot onderzoek naar criminaliteit en ongewenst gedrag binnen het VMBO onderwijs.
Hij maakte bij vele tientallen schoollocaties inzichtelijk welk type ongewenst gedrag er op welke plekken op de locatie plaatsvonden. Vervolgens ging hij met onderwijskundigen, psychologen, criminologen en bouwkundigen om de tafel zitten en liet hij zijn eigen bouwkundigen een studieontwerp maken wat hij ‘De Veiligste School van Nederland’ noemde.

In hetzelfde jaar werd hij door de International CPTED Association in Calgary en het FSR (Facilitair Samenwerkingsverband ROC’s, AOC’s en vakscholen) gevraagd zijn ontwerp en gedachtegang op hun congressen toe te lichten. Het gevolg is dat vele Nederlandse scholen hiervan maatregelen hebben overgenomen, met als gevolg minder incidenten en meer veiligheid op school.

In 2022 sluit Cocoon zich aan bij het schoolveiligheidsconvenant van de gemeente Den Haag en zal daarbij ook weer oog hebben voor het veilig ontwerpen en beheren van schoolgebouwen.

 

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Rob van Dijk RSE RCE ATO
0031 (0) 79233150 | info@cocoon.nl

Project voor het witte huis

Project voor advies bureaus

Project voor woning corporatie