Red teaming

Cocoon levert onafhankelijk en open advies bij al uw vraagstukken over beveiliging, brandveiligheid, arbo en milieu.

Home » Branches Bouw Vastgoed

Onze werkzaamheden in de branche

De specialisten van Cocoon zijn de afgelopen 20 jaar zeer actief geweest in de bouw- en vastgoedsector.

Wij houden ons bezig met het ontwerp van nieuwbouw het toetsen van bouwplannen, vergunning trajecten en het auditen van maatregelen in de bestaande bouw.

Sinds de oprichting van Cocoon risk management in 2000 houden we ons nadrukkelijk bezig met wat we in Nederland Veilig Ontwerp en Beheer (VOB) noemen. Elders in de wereld noemen we dit ook wel Security by Design, Crime Prevention through Urban Design of Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED).

In 2008 startte Cocoon een onderzoek naar noodzakelijke documentatie voor het borgen van de brandveiligheid voor bouwwerken en de gebruikers die daarin gehuisvest zijn. Hieruit is het Veiligheidshandboek geboren waarin de verantwoordelijkheden voor eigenaren, gebruikers en aannemers goed belegd zijn. Maar ook zijn in het veiligheidshandboek zaken zoals de omgevingsvergunning, milieuzaken en een collectie calamiteitenplan opgenomen.

Rob van Dijk (Founder) ontwierp in 2021 mede de BREEAM beoordelingsrichtlijn voor Duurzame nieuwbouwprojecten in Nederland en was in 2010 initiatiefnemer voor een studie naar De Veiligste School van Nederland.

 

 

 

Over Cocoon


Cocoon risk management levert al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security en Design. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit het inventariseren van uw risico's en het geven van professioneel onderbouwd advies op maat.

Onafhankelijk

Wij zijn een Nederlands, onafhankelijk adviesbureau.

Oplossingsgericht

Efficiënte, effectieve en klantgerichte oplossignen voor elk veiligheidsvraagstuk.

Innovatief

Cocoon staat bekend als een van de voorlopers in de markt.

Persoonlijke Aanpak

Een persoonlijke benadering gecombineerd met een projectmatige aanpak geeft maatwerk.

Project voor het witte huis

Project voor advies bureaus

Project voor woning corporatie