SS Rotterdam na 10 jaar nog steeds succes!

Het ss Rotterdam is jarig!

Het legendarische oude vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn doet alweer tien jaar dienst als drijvend hotel en congres- en evenementenlocatie in Rotterdam. Het prachtige schip, dat ruim 10 jaar geleden in gebruik genomen werd, doet het dus nog steeds goed.

In 2008 werd Cocoon risk management gevraagd om een ontruimingsplan voor het prestigieuze project te schrijven. Al snel werd de opdracht uitgebreid naar het vormen van een visie op veiligheid, het analyseren van de risico’s, het vervaardigen van een beveiligingsplan en crisismanagement organisatie en het verzorgen van alle vergunningen. Maar ook werd tussendoor nog even een bedrijfsbeveiligingsdienst, een vrijwilligerspool en een opleidingscentrum opgericht. Een enorme klus die in december 2009 werd afgerond met een grootschalige oefening met de brandweer, havenbedrijf, politie en GGD. Bij de oefening waren 1500 vrijwilligers, 90 BHV-ers en tientallen professionals betrokken. De oefening, onder leiding van Rob van Dijk, was een succes. De totale ontruimingstijd bedroeg nog geen zeven en een halve minuut en binnen het uur was de brand meester en kon het sein “einde oefening” worden gegeven.

Lees hier wat onlangs in het AD werd geschreven over de verjaardag van het SS Rotterdam