Ondanks crisis gaat de bouw door!

Veiligheidsmaatregelen voor bouwsector

Het zijn momenteel barre tijden voor alle sectoren. Het is goed om te zien dat naast de zorgsector ook andere sectoren hun best doen om, zoveel als mogelijk is, de boel in gang te houden. Ook de bouwsector gaat door waar dat kan. Uiteraard zijn er dan wel veel aanpassingen nodig in de werkwijze en de omgang met elkaar.

BREEAM MAN8 certificaat voor Bouwbedrijf Jongen

Afgelopen week is de BREEAM veiligheidsadviseur van Cocoon risk management op de bouwplaats van het project Fellenoord in Eindhoven geweest om de eindinspectie voor BREEAM MAN8 uit te voeren. Bouwbedrijf Jongen heeft uitstekend werk verricht en als de laatste bewijsvoering binnen is dan kunnen we concluderen dat ook zij voldoen aan de prestigieuze BREEAM MAN8 richtlijn van de Dutch Green Building Counsil.

BREEAM MAN8 Veiligheidsadviseur

BREEAM MAN8 regelt dat een aantoonbaar gekwalificeerde veiligheidsadviseur al in de VO fase van een bouwwerk wordt betrokken bij het ontwerpen van de beveiligingsmaatregelen. Bij oplevering wordt dan weer een onafhankelijke controle uitgevoerd en dan pas ontvangt het bouwbedrijf een verklaring omtrent het doelmatig uitvoeren van die maatregelen.