MAN8 voor bouwbedrijf Kreeft

Bouwbedrijf Kreeft behaalt MAN8 certificaat

Bouwbedrijf Kreeft voldoet ruimschoots aan de veiligheidseisen zoals gesteld bij BREEAM-MAN8.

De veiligheidsadviseur van Cocoon risk management heeft tijdens de eindinspectie, in het kader van het duurzaamheidscertificaat BREEAM MAN8, mogen verklaren dat bouwbedrijf kreeft voldoet aan de zware eisen die door de Dutch Green Building Counsil aan de nieuwbouw wordt gesteld. Het bouwbedrijf heeft daarmee een uitstekend resultaat bereikt in het weerbaar maken van het bedrijfsgebouw tegen risico’s zoals inbraak. Maar ook op het gebied sociale risico’s, zoals het gevoel van onveiligheid, zijn op advies van Cocoon effectieve maatregelen genomen.

Hoge ambities

Medio mei 2019 is bouwbedrijf kreeft gestart met de bouw van hun nieuwe, dynamische en uiterst duurzame uitvalsbasis.

Op de website van bouwbedrijf kreeft kunt u een kort filmpje zien van het zeer fraaie en duurzame gebouw in Ede.

Duurzaam gebouw

Het nieuwe gebouw in Gemeente Ede, is voorzien van een centrale werkruimte voor het kantoorpersoneel en een werkplaats met opslag ter voorbereiding van bouwwerkzaamheden elders. Het gebouw is bijna 2500m² groot.

Het gehele BREEAM traject is begeleid door W4Y, een deskundig en onafhankelijk adviesbureau op het gebied van gebouwgebonden installaties en duurzaamheid. Met hun passie voor duurzaamheid en meer dan 600 BREEAM-certificeringsprojecten is W4Y adviseurs dé autoriteit op het gebied van duurzame gebouwen.

BREEAM MAN8 Veiligheidsexpert

Trajecten als dit worden op het gebied van veiligheid begeleid door een aantoonbaar gekwalificeerde en onafhankelijke veiligheidsexpert welke al in de ontwerpfase van het project wordt betrokken. De expert is dus bij het ontwerp betrokken, geeft advies en inspecteerd bij de olevering of is voldaan aan de gestelde eisen voor BREEAM.