CPTED adviseur voor De Brauw Blackstone Westbroek

De klant

De Brauw Blackstone Westbroek uit Amsterdam is een van de meest gerenommeerde advocatenkantoren van Nederland. Toonaangevend voor notarissen, fiscalisten en advocaten. Het bijzondere van De Brauw is o.a. de combinatie van de proces- en de transactiepraktijk. De Brauw heeft een grote internationale reputatie. Ze waren het eerste Nederlandse kantoor met een eigen vestiging in New York. De architect voor het nieuwbouwproject langs de Amsterdamse Zuid-as zocht een CPTED adviseur en vond deze in Rob van Dijk van Cocoon risk management in Zoetermeer.

CPTED adviseur

De doelstelling van CPTED en Security by Design is het dusdanig ontwerpen van een gebouw of gebied zodat ongewenst gedrag geen kans krijgt en gewenst gedrag juist gestimuleerd wordt. Deze Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED) methode heeft meerdere voordelen.
Maar de belangrijkste is wel het gezamenlijk economisch belang.

CPTED Project

In de ontwerpfase van de nieuwbouw van een kantoor op de Amsterdamse Zuid as hebben de projectontwikkelaar en de architect besloten advies in te winnen bij Cocoon risk management. De opdracht was om met minder technologische middelen en door een slim ontwerp een hoog veiligheidsniveau te bewerkstelligen. Hierbij is onder andere in het bouwkundig ontwerp gebruik gemaakt van CPTED, wat vervolgens is gecombineerd met het slim positioneren van werkplekken in het gebouw.

Cocoon is ervan overtuigd dat de kans op een gevoel van onveiligheid toeneemt op het moment dat de veiligheidsmaatregelen niet in overeenstemming zijn met de omgeving. Of dit nu bewust als onbewust plaatsvindt, het levert altijd een ongewenste situatie op.

Daarnaast zorgen opzichtige beveiligingsmaatregelen (target hardening) voor doorlopende investeringen, beperking van bewegingsvrijheid en verminderde zelfregulering.