BREEAM MAN 8 voor de van Mossel showroom

Voor de van Mossel showroom te Amersfoort vervaardigde wij een BREEAM MAN 8 preventierapport waarin we rekening hielden met de verhoogde dreiging die een autoshowroom met zich mee brengt maar ook hielden we rekening met het efficiënter omgaan met de bouwkosten en het optimaliseren van het latere gebruik van het gebouw.
Resultaat: lagere bouwkosten en een nog hoger beveiligingsniveau wanneer we sec de beoordelingsrichtlijn zouden hebben gevolgd.

BREEAM MAN 8 preventierapport

Cocoon risk management is gespecialiseerd in het opstellen van een BREEAM MAN 8 preventierapport voor de nieuwbouw. Maar wij zijn ook gespecialiseerd in BREEAM bestaande bouw en gebiedsontwikkeling. De specialisten van Cocoon risk management beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van beveiliging en brandveiligheid.

Gelijkwaardigheid BREAAM MAN 8

Wij werken in het belang van onze opdrachtgevers en door onze jarenlange ervaring begrijpen we goed wat het beste past bij de bedrijfsvoering van de eindgebruiker, gewoonweg omdat we daar goed naar luisteren. Maar ook begrijpen we hoe de architect het graag wil, uiteindelijk moet het bouwwerk worden wat hij ervan verwacht, binnen het budget dat daar initieel voor is vrijgemaakt.

Register Security Expert (RSE)

De specialist die dit rapport schreef is Register Security Expert en hanteert het security management volgende de zogenaamde Haagse Methodiek (DHM®). Dit is een verplichting vanuit de BREEAM MAN 8 beoordelingsrichtlijn maar ook zeer nuttig bij het inzichtelijk maken van de mogelijkheden voor de opdrachtgever.

Register CPTED Expert: ’een andere kijk op veiligheid’

Daarnaast is de specialist die aan de van Mossel Showroom werkte geregistreerd CPTED expert (Crime Prevention Through Environmental Design). “Het basisprincipe van CPTED is dat door slim ontwerp en beheer de gebouwde omgeving kostenneutraal veiliger gemaakt kan worden.
Door in ontwerptrajecten vanaf het prille begin een Register CPTED Expert (RCE) te betrekken zal in de gebruiksfase sprake zijn van minder criminaliteit en versterking van de veiligheidsbeleving.

Informatie BREEAM preventieadviseur

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij op dit gebied te bieden hebben, bel of email ons gerust voor meer informatie. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak en helpen u vol enthousiasme bij uw BREEAM traject.