BREEAM MAN8 voor de Puls in Amsterdam

Duurzame stadsbiotoop in Amsterdam

De Puls is een bijzonder project met een verschuivend accent van mens naar plant en dier. Een door de gemeente aangelegd park op de begane grond met veel groen tussen de indrukwekkende torens. Het energie neutrale gebouw is volledig zelfvoorzienend en heeft een opvallende architectuur.

BREEAM MAN8 realiseren door gelijkwaardigheid

VORM ontwikkeling mag het prestigieuze gebouw ontwikkelen en Cocoon risk management is gevraagd om de veiligheidsparagraaf BRREAM MAN8 in te vullen. Het gebouw wordt op het braakliggende terrein tussen de A10 en de sportvelden van SC Buitenveldert in Zuidas gerealiseerd. Met zo’n 56.000 m2 combineert het consortium wonen, werken en openbare voorzieningen zoals een bioscoop en een bowlingbaan. Cocoon stelt in haar adviesrapport een gelijkwaardige oplossing voor. Deze financieel zeer aantrekkelijke oplossing komt qua beveiligingsniveau zelfs nog veel hoger uit dan de oorspronkelijke maatregelen die door de DGBC (Dutch Green Building Counsel) worden voorgeschreven.

Een volledig energieneutraal gebouw

De energie wordt opgewekt door zonnepanelen aan de gevel en op het dak. Het gebouw is volledig energieneutraal met EPC <=0. Energiestromen uit de ene toren voeden de andere waardoor er geen energie verloren gaat. Het mobiliteitsplan zet in op maximaal gebruik van openbaar vervoer, elektrische deelauto’s, (elektrisch) fiets- en voet-verkeer en een parkeergarage die alleen toegankelijk is voor elektrische deelauto’s.

De Puls is een project van VORM ontwikkeling

Wilt u ook een project voor BREEM MAN8 beveiliging laten certificeren?
Bel of email ons nu meteen voor meer informatie of een vrijblijvend 1e advies.