BREEAM MAN8 voor het Breeze Hotel Amsterdam

Cocoon krijgt opdracht om te adviseren bij het verwerven van de credits voor BREEAM MAN8 voor het Breeze hotel in Amsterdam. Het eerste (nearly) zero-energy hotel ter wereld!

Een bijzonder project met een voor ons bijzondere aanpak. Bij BREEAM gaat het vooral om de beschermende bouwkundige buitenschil van een gebouw maar hoe werkt dit voor een object dat 24/7 open is?

Security by design en Crime prevention Through Environmental Design (CPTED)

We zullen een maatregelenmix toepassen die minstens zoveel weerstand voor crimineel gedrag opwekt als bedoeld met de beoordelingsrichtlijn van BREEAM. Misschien gaan we zelfs wel iets verder want het hotel van de toekomst moet natuurlijk wel toekomstbestendig zijn.

Bij Cocoon risk management hebben we veel ervaring met CPTED ofwel security by design en dat komt ons bij dit project natuurlijk goed van pas.
De bouw van het hotel, met 155 kamers, start dit jaar. In 2018 opent het hotel zijn deuren in Amsterdam, het eerste zero-energy hotel ter wereld!

Adjiedj Bakas voorspelde deze vorm van energie opwekking.

Jaren geleden voorspelde trendwatcher Adjiedj Bakas al dat gebouwen een belangrijke rol konden spelen bij de energieopwekking. Nu gaat het dan ook echt werkelijkheid worden, maar bij het Breeze hotel gaat men veel verder.
Dutch Green Company, de TU Delft en de TU Eindhoven ontwikkelen samen het eerste (nearly) zero-energy hotel ter wereld. Dit unieke hotel komt in Amsterdam IJburg te staan en zal zichzelf grotendeels kunnen voorzien van de nodige energie. De samenwerkende partijen maken gebruik van het Earth, Wind en Fire concept (EWF) van onderzoeker Dr. Ben Bronsema.

Het eerste (nearly)zero-energy hotel concept ter wereld.

Het Breeze hotel wordt eerste (n)zero-energy hotel concept ter wereld dat gebruik maakt van het EWF-concept. Het slim gebruik maken van de combinatie van de natuurlijke elementen zon, wind, water en aarde is nog niet eerder op deze manier toegepast.

Voor de uitwerking van de technische onderdelen van dit concept werkt DGC samen met ‘s werelds meest vooruitstrevende bedrijven en universiteiten op dat gebied. Hoogleraar Dr. Ben Bronsema van de TU Delft heeft hierbij de leiding.

Bij Cocoon risk management zijn we natuurlijk trots dat we aan dit prestigieuze project mogen meewerken.
Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
Bel of email ons gerust.

breeam man 8, man8, breeam, breeze hotel, veiligheidsadviseur, cpted, preventieadviseur, beveiliging, energieneurraal    breeze hotel, breeam, man8, man 8 veiligheidsadviseur, cpted, cocoon, beveiliging