BREEAM MAN 8 voor Estia Danone

Ook voor het kantoorgebouw van Estia Danone in Cuyk, dat onderdeel is van een geheel nieuwe fabriek voor babymelk, vervaardigde onze veiligheidsadviseur een BREEAM MAN 8 preventierapport.

We hielden nadrukkelijk rekening met het feit dat het kantoor onderdeel is van een groot beveiligd bedrijfsterrein. We konden hierdoor, middels het gelijkwaardigheidsprincipe, efficiënter omgaan met de bouwkosten. Maar we konden het bouwteam ook adviseren over ontwerptechnische aspecten die een negatieve invloed hadden op de bouwkundige beveiliging van het bouwwerk.

BREEAM MAN 8 advies

Cocoon risk management is gespecialiseerd in het opstellen van een BREEAM MAN 8 preventierapport voor de nieuwbouw. Maar wij zijn ook gespecialiseerd in BREEAM bestaande bouw en gebiedsontwikkeling. De specialisten van Cocoon risk management zijn goed opgeleid en beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van beveiliging en brandveiligheid.

Kansen BREAAM MAN 8

Wij werken niet direct vanuit de risico’s of regelgeving maar vanuit het belang van onze opdrachtgevers. We luisteren dus goed naar hun wensen. Door onze jarenlange ervaring begrijpen we dan goed wat het beste past bij de bedrijfsvoering van de eindgebruiker, maar als het moet laten wij ook weten waar het eventueel mis gaat.

We beseffen ons heel goed dat het ontwerp van een architect maatgevend dat is, dat blijft dan ook ons uitgangspunt. Maar hoe mooi is het als potentiële risico’s op deze tekentafel al geëlimineerd kunnen worden. Hoe eerder wij in het proces betrokken worden, hoe meer bescherming een architect kan creëren vanuit het ontwerp.

Veiligheidsadviseur

De BREEAM beoordelingsrichtlijn stelt in MAN 8 hoge eisen aan de deskundigheid van de veiligheidsadviseur. De specialist die dit rapport schreef is onder andere Register Security Expert (RSE) en hanteert security management volgende de zogenaamde Haagse Methodiek (DHM®).

CPTED: ‘een andere kijk op veiligheid’

Daarnaast is de specialist die aan Estia Danone, onderdeel van Nutricia, werkte geregistreerd CPTED expert (Crime Prevention Through Environmental Design) en bestuurder bij de Stichting Veilig ONtwerp en Beheer (SVOB). “Het basisprincipe van CPTED is dat door slim ontwerp en beheer de gebouwde omgeving kostenneutraal veiliger gemaakt kan worden.
Door in ontwerptrajecten vanaf het prille begin een Register CPTED Expert (RCE) te betrekken zal in de gebruiksfase sprake zijn van minder criminaliteit en versterking van de veiligheidsbeleving.

Meer informatie over BREEAM MAN 8

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij op dit gebied te bieden hebben, of hebben we u nieuwsgierig gemaakt naar onze veelzijdigheid op het gebied van risicomanagement?  Bel of email ons gerust voor meer vrijblijvende informatie. Wij maken graag een afspraak en helpen ook u vol enthousiasme bij uw BREEAM project.