BREEAM HEA11 voor herontwikkeling Ringpark-gebouw

Een unieke bestemming beveiligd conform BREEAM HEA11

Het huidige Ringparkgebouw dateert uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Het pand dat momenteel ca. 24.000 m2 BVO kantoorruimte bevat werd in opdracht van toenmalige Nedlloyd ontworpen door architectenbureau De Vlaming en Salm.
Internationaal investeerder Round Hill Capital startte samen met vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter in oktober 2020 met de herontwikkeling van het Ringpark-gebouw in Amsterdam-West.

 

Ringpark-gebouw wordt Rembrandt Park

Het nieuwbouwproject wordt hernoemd tot Rembrandt Park. Het nieuwe gebouw langs de A10  biedt naast hoogwaardige kantoorruimte ook ruimte om te ontspannen in een koffiebar, restaurants, sportschool en op het terras aan het water. Door twee bouwlagen toe te voegen zal het bruto vloeroppervlak van 24.000 naar ruim 28.000m2 gaan. Het Rembrandt Park wordt in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

 

BREEAM HEA11 een haalbare aanpak

Voorheen gold voor nieuwbouwprojecten dat ze aan BREEAM MAN8 diende te voldoen. Een lastige eis omdat feitelijk al vast stond dat de gevel conform weerstandsklasse 3 moest worden ontworpen. Inclusief P4A beglazing. Deze zeer zware eis kon voor gebouwen op industrieterreinen nog wel gecompenseerd worden middels een hekwerk maar los van het nut is dit ook geen fraaie oplossing. Zeker niet als we de toekomstige ontwikkeling van gebouwen als meer inclusief, multifunctioneel, open en groen zien.
De specialisten van Cocoon hebben mee mogen denken aan met nieuwe BREEAM richtlijn en daar is nu een heel andere aanpak uit gekomen. De BREEAM HEA11 norm gaat niet meer uit van een hoge bouwkundige weerstandseis maar gaat uit van een realistische risicoschatting en daarbij behorende maatregelen volgens de VRKI regeling.

De BREEAM veiligheidsadviseur

Cocoon risk management is al jaren actief als onafhankelijk en gecertificeerd BREEAM Veiligheidsadviseur en heeft met tientallen projecten erg veel ervaring opgedaan. De nieuwe werkwijze is dan misschien wat arbeidsintensiever voor zowel de veiligheidsadviseur als de opdrachtgever maar de maatregelen zijn haalbaar en betaalbaar en daarmee beter uit te voeren.

Het Rembrandtpark is een project van Boelens de Gruyter Ontwikkeling.

HofmanDujardin is als architect betrokken bij het herontwikkelingsproject.

Wilt u ook een project voor BREEM MAN8 beveiliging laten certificeren?
Bel of email ons nu meteen voor meer informatie of een vrijblijvend 1e advies.