Brandveilige koelcellen voor Heestermans

In opdracht van Heestermans Logistiek bracht onze brandveiligheidsexpert een advies uit voor de bouw van bijna 5000m² brandveilige koelcellen in een bestaande gesprinklerde opslag.

Opdrachtgever Heestermans wilde in verband met de lage temperaturen geen gebruik maken van de bestaande gecertificeerde sprinklerinstallatie, echter moest deze installatie wel behouden blijven  voor het resterende deel van 12.000m²
Hiervoor werd door Cocoon risk management een haalbaarheidsonderzoek in combinatie met een vuurlastberekening uitgevoerd en werd een nota van aanvulling voor het een uitgangspuntendocument (UPD) voor de sprinklerinstallatie opgesteld.

De nieuwe koelcellen zijn gebouwd in een separaat brandcompartiment in de bestaande opslag waardoor de functie van de sprinklerinstallatie voor de resterende opslag gecertificeerd behouden is gebleven.
Voor dit project is door Cocoon tevens de aanvraag van de bouwvergunning verzorgd en de begeleiding daarvan gedurende het bouwtraject.
Daarnaast is voor de plaatsing van de PGS-15 container door Cocoon de aanvraag van de milieuvergunning verzorgd.

De brandveilige koelcellen voor Heestermans zijn in mei 2017 in gebruik genomen.