Brandgevaar van scootmobielen

Het brandgevaar van scootmobielen in woongebouwen inzichtelijk gemaakt door onze expert op het gebied van brandveiligheid.

Woningbouwcorporatie Vestia wil de veiligheid met betrekking het stallen en opladen van scootmobielen in woongebouwen veiliger maken en heeft onze expert op het gebied van brandveiligheid gevraagd een advies uit te brengen voor het brandgevaar van scootmobielen.

Een brandende scootmobiel genereert zoveel (giftige) rook dat in korte tijd de kans op een veilige vluchtweg tot een minimum beperkt is. En wat denkt u van het risico op brandoverslag als de ene scootmobiel feitelijk door de andere wordt aangestoken?

Om een gedegen en goed onderbouwd advies te kunnen geven hebben we een vuurlastberekening gemaakt en uitgezocht in hoeverre de bestaande installaties zoals brandmelding en rookgasafvoer toereikend zijn.

Uiteindelijk ontvangt de klant van ons een rapport om het brandgevaar van scootmobielen inzichtelijk te maken. Het rapport wordt geleverd met een set tekeningen waarin de mogelijkheden voor het stallen en laden van scootmobielen zijn verwerkt en waarin specifiek voor de betreffende locatie inzichtelijk is gemaakt wat de risico’s en mogelijkheden op dit gebied zijn.