Schrijf je nu in voor Jaarcongres Relevant 2019: Veilige transitie

Pagina gewijzigd door Armando Aerts

22-08-2019

De voorbereidingen van het Jaarcongres Relevant 2019 zijn in volle gang. Hét congres voor iedereen die werkzaam is op het gebied van Externe Veiligheid vindt dit jaar plaats op 19 november. De hoofdlijnen van het programma worden langzaam duidelijk. Door je in te schrijven voor 30 september profiteer je van de vroegboekkorting!

Jaarcongres Relevant 2019, hét congres voor iedereen die werkzaam is op gebied van Externe Veiligheid, vindt plaats op dinsdag 19 november in Casa te Amsterdam. Dit jaar staat het jaarlijkse congres in het teken van actualiteit en transparantie: wat staat de veiligheidsprofessional te wachten de komende periode en hoe werk je als overheid en bedrijfsleven samen aan een veilig Nederland.

We vragen Prof. Dr. Ir. Marjolein van Asselt raadslid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, haar licht te laten schijnen op de actualiteit. Wat zijn de grote ontwikkelingen? Waar moeten we ons als veiligheidsprofessional op voorbereiden? Wat betekent dit voor ons vak? Hoe ga je om met transparantie in de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven?

Eén van die actuele ontwikkelingen is de energietransitie: welke veiligheidsvraagstukken brengt dat met zich mee? Met de komst van nieuwe energiedragers en energiebronnen ontstaan er nieuwe risico’s. Hiervoor is nog niet in alle gevallen wet- en regelgeving voorhanden. Wat betekent dit bijvoorbeeld voor vergunningverlening? We voeren het gesprek met Mr. Judith Elsinghorst, directeur Omgevingsveiligheid en Milieurisico’s bij het ministerie van I en W, Dr. Ir. Nills Rosmuller, lector transportveiligheid, risicobeheersing en incidentbestrijding en energietransitie van het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) en Jaap Oldenziel, Manager Public Affairs bij Air Liquide Benelux Industry.

Zoals u van ons gewend bent, wisselen plenaire delen en deelsessies elkaar af. Door deze opzet is het congres dé plek om inspiratie op te doen, bij te praten en samenwerkingspartners te ontmoeten.

Het congres is een initiatief van Relevant, netwerk externe veiligheid, en VVM, netwerk van milieuprofessionals. Jaarlijks bezoeken zo’n 250 deelnemers, afkomstig uit gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s, bedrijfsleven en adviesbureaus, het congres voor verdieping en ontmoeting.

Meld u nu aan voor het congres

 

Source: Relevant externe veiligheid Schrijf je nu in voor Jaarcongres Relevant 2019: Veilige transitie]]>