Jaarcongres Relevant 2016 op 24 november

Pagina gewijzigd door Ester van Aalst

12-07-2016

Het jaarcongres Relevant 2016, hét congres over Externe Veiligheid, vindt plaats op donderdag 24 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Ieder jaar komen er zo’n 250 deelnemers, afkomstig uit gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s, bedrijfsleven en adviesbureaus. Initiatiefnemers zijn Relevant, netwerk externe veiligheid, en VVM, netwerk van milieuprofessionals.

Het thema van het jaarcongres Relevant 2016 is razend actueel: ‘Kansen voor veiligheid in de Omgevingswet’. De Omgevingswet betekent een grote verandering in het omgevingsrecht. Centraal staat het bundelen van milieu- en ruimtebeleid en ruimte bieden aan nieuwe ontwikkelingen. Een voordeel voor Externe Veiligheid kan zijn dat het onderwerp voortaan vanaf het begin van de planvorming wordt meegenomen. Tegelijk is een integrale benadering ook een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat Externe Veiligheid van meet af aan voldoende in zicht is? Dat de EV- belangen worden meegenomen én een volwaardige plek krijgen in de afwegingen? Els van Schie, directeur Milieu en Veiligheid bij het RIVM zal ingaan op deze vragen.

Zoals gebruikelijk trappen we af met een kort plenair programma. Genserik Reniers, hoogleraar veiligheid en gevaarlijke stoffen aan de TU Delft, is dit jaar dagvoorzitter van het jaarcongres Relevant en zal de dag duiden. Vervolgens kunt u kiezen uit een rijk menu aan infosessies en workshops. Door deze opzet is het congres dé plek om inspiratie op te doen, bij te praten met collega’s en samenwerkingspartners te ontmoeten.

Het jaarcongres Relevant 2016 vindt plaats op donderdag 24 november in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Binnenkort staat op Relevant meer informatie over het programma en aanmelden.

 

 

 

Source: Relevant externe veiligheid Jaarcongres Relevant 2016 op 24 november]]>